De vakantie zit er op voor de bouwvakkers. We gaan beginnen met deel 2 van ons huis. De laatste eindsprint wordt ingezet voor de oplevering voor in november. Het eerste kleine probleempje doet zich al direct voor in deze week. Problemen zijn er om opgelost te worden. We worden steeds creatiever. Het blijkt dat we te weinig gevelstenen hebben. Hoe gaan we dit oplossen? Rogier heeft de aanhanger van Steggink geleend en de auto van zijn ouders onze auto heeft namelijk geen trekhaak. Op weg richting onze gevelstenen. In het begin van de avond hebben de bouwvakkers genaamd Rogier & Moira Dommeck de stenen uitgeladen bij de Boddenkamplaan. Nu kan er morgen verder gemetseld worden.

Sinds deze week vinden er ook allerlei activiteiten in het huis plaats. De eerste wanden zijn er neergezet. De grote ruimtes krijgen nu meer hun eigen karakter. Wat een mooie gewaarwording is dit. En ze zijn bezig met de stelkozijnen.

Afgelopen zaterdag hebben we een definitieve keuze gemaakt van wat er op de vloer komt op de tweede verdieping dus op de slaapverdieping. Maandag heb ik de bestelling gedaan met mijn vader. Waarom met mijn vader? Om het spelletje mee te kunnen spelen als het om het afdingen gaat van de prijs. Een spelletje waar ik ongeschikt voor ben bevonden.
Deel twee van de bouw is gestart. Om alles weer scherp op het netvlies te hebben/krijgen hebben we maar direct een afspraak met projectleider van de aannemer gemaakt. Even alle aandachtspuntjes weer nalopen en mogelijke toekomstige problemen vroegtijdig signaleren. Een voorbeeld hiervan wordt gevormd door de grote gevelpui in de voorgevel. Deze heeft dusdanige afmetingen dat niet alles meer mogelijk qua afmetingen zonder dat de garantie komt te vervallen. De oorspronkelijke 3,5 meter hoogte van deze pui wordt teruggebracht naar 2,7 mtr waardoor we er nog steeds garantie op kunnen krijgen terwijl het ook in het gebruik een stuk makkelijker wordt om de pui ook daadwerkelijk te open/sluiten. Hier ontmoeten theorie en praktijk elkaar, een interessant proces, met als resultaat een mooie maakbare praktische gevel.

Omdat de installateur ook vol aan de gang is, moet de keukentekening nu ook echt definitief worden. En natuurlijk hebben we in de vakantie nog het een en ander bedacht dat we eigenlijk anders willen hebben. Dus maar even een kopje koffie drinken bij de keukenleverancier. De mogelijkheden worden doorgesproken en met een beetje huiswerk onder de arm ga ik weer richting Enschede. Kunnen Moira en ik het komend weekend beslissingen nemen over de definitieve opstelling.

Al deze (installatie)technische zaken benadrukken ook daadwerkelijk dat we in een nieuwe fase van de bouw zijn aanbeland. Het gaat niet meer over ruimten en wanden. Nee, het gaat nu over aansluitingen en installaties. We gaan langzaam naar het einde van de bouw!
facebook link
twitter link