Afgelopen week heeft er veel plaats gevonden op de bouw maar dan op een andere manier dan bouwactiviteiten. Er waren veel familieleden en vrienden die een kijkje bij ons toekomstige huis kwamen nemen. Leuk om van anderen mensen te horen hoe ze ons huis ervaren. De eerste reactie …..wat een mooie gevelsteen is er gebruikt! De tweede reactie….. wat een hoogte en ruimte als je binnenkomt op de begane grond. Met dank aan de ladder van de buren konden we steeds omhoog. Vrouwen en ladders blijken geen goede combi. Wat hoog, wat wankel!! Een waarschuwing voor de volgende vrouwen kom niet op je hakken naar de bouw.

Afgelopen week hebben we de eerste verhuisdozen ingepakt en wat kasten opgeruimd.

Er zijn steeds meer actiepunten die nog concreet gemaakt moeten worden. Wat willen we nu eigenlijk op de bovenverdieping qua materialen hebben?

De definitieve tekening voor de trap moet richting de trappenmaker, er zijn nog wat onduidelijkheden over het sanitair.

De week is goed afgesloten met een vrijdagmiddagborrel op de bouwplaats met verschillende buren. Gezellig!
Zo de laatste week is afgelopen van de bouwvakvakantie!! Mannen van Steggink, ik heb jullie gemist! We gaan door met deel 2 van ons droomhuis. We moeten niet vergeten te genieten want met een aantal maanden is het klaar.
Erg leuk vinden we het wanneer vrienden of familie geïnteresseerd vragen of ze een keer langs mogen komen om onze woning te aanschouwen. Daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen. De woning die we op dit moment huren is niet dusdanig groot dat we meer dan twee mensen uit kunnen nodigen om een borrel bij ons te komen drinken. En dan hebben we het al helemaal niet over ons balkon waar nauwelijks drie personen op kunnen zitten. Een nieuwe woning moest ons in eerste instantie in staat stellen om mensen te kunnen uitnodigen bij ons thuis inclusief een buitenruimte waar in de zomer gezellig een BBQ gehouden kan worden. Het is dan ook mooi om te zien dat we nu al, de woning is nog niet af, geslaagd zijn in die doelstelling! We vertellen vol trots ons verhaal en leiden de vrienden en familie door ons huis waarbij we de binnenwanden denkbeeldig voorstellen.

Ook het interieur moet er aan geloven. Afgelopen week is de zoektocht naar meubelen en aankleding begonnen. Aan de hand van het gemaakt moodboard zijn we het internet aan het afstruinen op zoek naar unique / betaalbare items. Voor aanstaande oktober staat in ieder geval al een bezoek aan de Interieurbeurs in Amsterdam op de agenda maar we hopen voor die tijd al wel een slag geslagen te hebben.

We beseffen ons ook steeds meer dat we nog maar veen goed moeten genieten van de bouw want wanneer de bouwvakkers volgende week weer gaan beginnen, dan gaat het snel. Halverwege oktober zijn alleen de schilder en stucadoor nog bezig! Langzaam ook maar eens informatie inwinnen over het zelf bouwen van een kastenwand.
facebook link
twitter link