Wat gebeurt er op onze kavel? Er gebeurt helemaal niets op onze kavel!!! Door de bouwvakvakantie liggen de werkzaamheden op onze kavel stil. Toch ga ik nog elke dag bij het huis kijken. Elke keer weer komen we wel een toekomstige buurman of buurvrouw tegen. Dit schept nu al een band. Ik neem mij steeds weer voor om maar heel even te gaan kijken maar dit loopt toch steeds weer uit. Ach…. Gezelligheid kent geen tijd. Afgelopen week besefte ik dat ik moet geniet van het bouwproces. Je leeft er zo lang na toe en nu gaat het zo snel. Het duurt nu niet lang meer en dan hopen we in ons droompaleis te kunnen wonen. Eigenlijk kan ik ook niet wachten tot het zover is. De volgende gedachtes schieten dan door mijn hoofd. Zouden we in de maand december in ons huis zitten? Zouden we kerst 2013 in ons huis vieren? Zou ik mijn verjaardag in ons nieuwe huis kunnen vieren? Op dit moment ben ik bezig met wat dingen voor binnen in ons huis zoals de verlichting. Er zijn al verschillende proefmonsters opgevraagd en ik heb al verschillende dingen ontvangen. We hebben eerst ons eigen moodboard gemaakt .Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Verschillende interieur en exterieur bladeren en tijdschriften hebben we aan stukken geknipt en gescheurd om ons moodboard te maken!!
Vakantietijd, er gebeurt weinig op de bouw, de bouwvakkers zijn de batterij aan het opladen om na de vakantie weer te kallen! Ze hebben het verdiend. De bouw is keurig opgeruimd achtergelaten, misschien wel een beetje te netjes want ik kan nergens een ladder ontdekken waarmee we op de verdiepingen kunnen komen. We staan dan ook geregeld omhoog te staren en te denken aan het uitzicht vanuit onze keuken en woonkamer. Hoe zag het er ook alweer uit?

Na een aantal dagen iedere dag naar de bouw te zijn gereden, waar niets veranderd is, raken we het heilige vuur een beetje kwijt. Dan toch maar op zoek naar ladder. De buurman biedt uitkomst, de bouwvakkers bij hen zijn nog wel aan het werk en hebben een ladder die we kunnen gebruiken. 5 min. Later staan we in onze denkbeeldige keuken op de verdieping, een kopje koffie te drinken. Heerlijk, kijkend naar het eerste schilderij aan de muur, de grote pui met uitzicht op het park. Een bevestiging van een van de goede keuzes die er in het ontwerp zijn gemaakt.

Op mijn eigen lijstje staan nog wel een aantal actiepunten die in de bouwvak afgevinkt moeten worden. Een daarvan is het maken van een bouwbord waarvoor nog een mooie artist impressions gemaakt moet worden. Deze stond al heel lang boven aan de lijst maar je merkt in het bouwproces dat de meest actuele zaken de directe aandacht krijgen waardoor ‘extra’ werkzaamheden, die niet direct met de bouw te maken hebben, naar de achtergrond verdwijnen. Op facebook is het eindresultaat te aanschouwen.
facebook link
twitter link