Snel fietsend vanaf mijn werk richting de Boddenkamplaan. De metselaars zijn nog druk met het gevelmetselwerk. Het is echt een kunstwerk aan het worden. Elke dag zie ik een klein beetje meer vooruitgang. Het is leuk om te horen dat de mensen om ons heen de steen ook mooi vinden. Dit is toch een bevestiging dat wij een goede keus hebben gemaakt.

Omdat de trappen nog niet in ons huis zitten is het al een tijdje geleden dat ik helemaal naar boven ben geweest. Dit kan alleen door middel van een aantal bouwladders. Toen ik afgelopen week de metselaars nog tegen kwam op de bouwplaats vroegen ze of ik nog boven wou kijken. Maar natuurlijk. Moet ik dan weer op die enge ladders om naar boven de komen??? Help help. Nee, ze kwamen met een brilante oplossing: mevrouw u kunt ook met de bouwlift naar boven. Het leek wel een kermisattractie die bouwlift. Je gaat met een speer omhoog en dan sta je plotseling stil. Wat een mooi uitzicht zeg van boven. Nu kon ik het metselwerk en de omgeving van hoog in de lucht bekijken. Met trillende handjes heb ik wat foto’s gemaakt.

Afgelopen vrijdag kwam een deel van de bewoners tegelijk aan op de bouw deze hebben we afgesloten met een vrijdagmiddagborrel maar niet in de stad of kroeg maar in de bouwkeet. We hebben een gezellige middag/avond gehad met de bouwvakkers en een deel van de bewoners. Wijn uit plastic bekers en bier uit de fles. Proost vanuit de bouwkeet aan de Boddenkamplaan!
Stenen stapelen, stenen stapelen en nog eens stenen stapelen! Dat was het devies van afgelopen week. Het gevelmetselwerk vordert gestaag en het resultaat mag er zijn. De complimenten aan de metselaars van Steggink Reutum, ze leveren echt topwerk waar we heel blij mee zijn. Daarnaast moeten we in dit verband ook DAAS baksteen een keer genoemd hebben. Zij hebben ons in de gelegenheid gesteld om deze mooie gevelsteen voor onze woning te kunnen kiezen. Proefmonsters van de eerste partij gevelstenen waren in eerste instantie wat ons betreft te donker, een andere partij stenen was te licht. Na overleg met DAAS zijn we op zoek gegaan naar precies de juiste kleur en gezamenlijk gestuit op een partij gevelstenen die een 100% voltreffer was. Samen komen we er wel uit, een noodzakelijk proces waaraan we ook veel voorpret hebben beleefd.

Afgelopen vrijdag was het erg gezellig op de bouw. Aan het eind van de dag kwam iedereen even kijken naar de vorderingen van de afgelopen week hetgeen resulteerde in een gezellige borrel in de bouwkeet. Gezamenlijk met de overgebleven bouwvakkers hebben we de verschillende facetten van de verscheidene bouwprojecten de revue laten passeren. Dit kon natuurlijk niet zonder een lekker hapje en een drankje waarvoor dank!

De komende week staan een aantal afstemmingszaken op de agenda zodat de bouwvakkers rustig op vakantie kunnen gaan en wij in de tussentijd het nog openstaande huiswerk goed kunnen afronden.
facebook link
twitter link