Vanwege onze vakantie beslaat deze blog een tweetal weken.

Afgelopen week hebben wij weekje genoten van zon, zee, strand en elkaar op Sardinië. Voordat het zover was moesten er nog wel wat dingen geregeld worden voor ons huis. Maandag zijn ze begonnen met het metselen en moesten de geleverde stenen en het metselverband beoordeeld worden. Voordat we weggingen heeft Rogier de bordjes met onze stenen en het metselverband bij zijn collega Sander gebracht. Sander neemt de honneurs voor ons waar op de bouw en is op de hoogte van zone bedoelingen met het metselwerk. We waren nog geen dag weg en we kregen al een berichtje dat waarschijnlijk de verkeerde stenen waren geleverd. Dit bleek ook het geval te zijn. Vanuit Nederland zijn de mensen druk om te regelen dat maandag de goede stenen op de bouwplaats zijn. Voor maandag zijn de metselaars geregeld. Spannend, gaat dit goed komen? Met nog wat overleg met de vakantiegangers is er telefonisch besloten om het metselverband toch wat anders uit te voeren dan wij oorspronkelijk in gedachten hadden. Die avond kregen wij de eerste foto’s al binnen van familie van vrienden met de gevelstenen aan ons huis. Nu kunnen wij verder met genieten. Wij zitten hier met een grote glimlach op ons gezicht!! Nu nemen we even een cocktail op het strand. Proost vanuit het mooie Sardinië………. Na een week genieten zijn we regelrecht vanuit het vliegveld naar ons toekomstige huis gereden om de vorderingen te aanschouwen. Wat een geweldige stenen hebben wij uitgekozen het huis krijgt zo steeds meer zijn eigen gezicht. We hadden van te voren niet ingeschat dat het zo mooi was en goed uitkwam de gevelstenen. Afgelopen vrijdag gewapend met een tas vol friet en snacks hebben we gegeten met de bouwvakker in de keet. Of zoals ze het zelf noemen schaften. De groeten vanuit de bouwkeet en tot volgende week.
Vanwege onze vakantie beslaat deze blog een tweetal weken.

Om even bij te tanken van een druk jaar waarin er nauwelijks tijd is geweest voor vakantie, hebben we in februari al besloten om er een weekje tussenuit te gaan. Heerlijk maar om gerust achterover te kunnen leunen op Sardinie, dienen er wel een aantal zaken geregeld te worden met betrekking tot de bouw. Het gevelmetselwerk staat namelijk op de agenda en dit vormt een belangrijk onderdeel van de uitstraling van ons huis. Niet alleen omdat we een mooie steen hebben gekozen maar ook omdat we een afwijkend metselwerk verband willen toepassen. Het mag niet zo zijn dat we bij terugkomst moeten concluderen dat het niet zo is als we ons voorgesteld hadden. (Nou ga ik er met aannemer Steggink ook niet vanuit dat dat het geval zou zijn, we hebben intensief samengewerkt waardoor er eigenlijk geen onduidelijkheden meer bestaan, maar goed je kunt het maar een keer goed doen.) Mijn collega Sander zal de honneurs waarnemen en er op toezien dat alles gaat zoals gepland (of niet).

De dag voor de vakantie meldt de gemeente dat een deel van de constructieve berekening niet is goedgekeurd. Er is niet duidelijk te herleiden hoe een aantal krachten van gevellateien worden afgedragen aan de vloeren. Lekker, alles geregeld voor de vakantie komt dit er nog even tussendoor fietsen. In de telefoon geklommen en met de betrokken partijen overlegd. Het blijkt om te gaan om niet verstuurde berekeningen van de gevellateien. Alles is dus wel voor handen maar was niet gecommuniceerd met de gemeente. Gelukkig, dat valt in ieder geval snel te regelen en daarna heerlijk weg.

Op vakantie vroeg op de ochtend een toch wel verontrustend sms-je van Sander. ‘Volgens mij zijn de verkeerde stenen geleverd’. Het zal toch niet waar zijn! Snel op zoek naar een wifi-hotspot en de mail
checken. De leverancier van de stenen had gelukkig ook al geconstateerd dat er iets mis was gegaan. De verkeerde stenen waren inderdaad geleverd, een dag later zal alles omgeruild worden. Ook weer opgelost en het blijkt maar weer dat het geen overbodige luxe is geweest om Sander te vragen om ter plekke te gaan kijken.

3 dagen later, telefoon van Sander. De metselaars hebben een proefmuurtje opgezet en laten keuren. Gezamenlijk komt men tot de conclusie dat de regelmatig terugkerende terugliggend metselwerk lagen anders uitgevoerd dienen te worden vanwege zogenaamde gaatjes in de stenen. Een terechte conclusie van de metselaars waaruit maar weer blijkt dat je in theorie veel kunt uitdenken maar dat het kritische oog uit de praktijk ook zeer wenselijk is om een maakbaar plan te maken. De nieuwe uitvoeringswijze is goedgekeurd door Sander en na telefonisch contact te hebben gehad keuren Moira en ik deze ook goed. De metselaars kunnen aan de slag. Er zijn geen vragen meer.

Bij terugkomst van vakantie rijden we natuurlijk direct door naar de bouwplaats. Daar worden we beloond met een zeer fraai metselwerk. Steen is goed, metselverband is goed, uitvoering door de metselaars is goed. Dit gaat heel mooi worden!
facebook link
twitter link