Vorige week zijn we goed begonnen met de eerste graafwerkzaamheden. Wat gaat deze week brengen? Week 22 begon met aardig wat telefoontjes van mailtjes richting de gemeente en onze buren. We moeten nog goedkeuring krijgen van de gemeente voor het gezamenlijke fundament. Het belangrijkste is kunnen we deze week met de palen beginnen? Het is even spannend maar het is gelukt! Aan het begin hebben ze gemeten waar de palen moeten komen te zitten. Afgelopen woensdag zijn de palen in de grond geboord. Deze palen zit iets van 8/9 meter in de grond. Deze moeten nu eerst uitharden voordat we verder kunnen met de fundering van onze woning. Toen ik uit het werk langs onze kavel fietste kwamen uit alle hoeken andere buren kijken naar hun kavel. Het was een gezellig samen zijn zo aan het einde van de dag op Boddenkamp. Iedereen is benieuwd wat die dag heeft plaats gevonden op hun plek. Ik kijk uit naar wat er komende week gaat gebeuren. Het krijgt nu steeds meer vorm. En wat een leuke reacties hebben we ontvangen van de door ons geplaatste foto’s op onze facebooksite. Thx allemaal tot volgende week.
Maandag
De week start met het plegen van een aantal belangrijke telefoontjes. Zijn de stukken compleet? Wie dient wat in? Zijn de aanvullingen dusdanig dat de opmerkingen/vragen van de gemeente beantwoord zijn? Gedurende de gehele dag stroomt er informatie binnen. De aannemer laat weten dat het feitelijke boren voor woensdag gepland staat. Met de gemeente zijn de te nemen stappen doorgenomen dus we hebben inzicht in hetgeen we moeten doen voor woensdag. Maar gaat het ook lukken? Wat me wel gerust stelt is het feit dat de aard van de gemaakte opmerkingen inderdaad niet heel ernstig verontrustend is, het is zorgvuldigheid en compleetheid die ons nu nog een goedkeuring in de weg staan (dit is mijn eigen interpretatie van de situatie).

Dinsdag
Bellen met de gemeente om de dag door te nemen. Deze ochtend zijn alle stukken compleet en zullen we deze indienen. Belangrijkste: kunnen we dan ook vandaag nog goedkeuring ontvangen voor de funderingswerkzaamheden? Dat blijkt niet het geval te zijn, dus hebben we een probleem. Ondertussen belt de aannemer om te zeggen dat de funderingsploeg inclusief installatie vanmiddag onderweg gaan naar de Boddenkamplaan, ai ai ai. Hoe lossen we dit op? Wederom in overleg met de controlerend ambtenaar, wat zijn de mogelijkheden. Uiteindelijk lossen we het zo op dat we op eigen risico de funderingspalen aanbrengen en dat de daadwerkelijke goedkeuring iets later zal plaatsen. Voor dit moment een perfecte oplossing: de gemeente is op de hoogte van hetgeen we aan het doen zijn en de werkzaamheden kunnen volgens planning verder.

Woensdag
Ben je je een aantal weken mooi druk aan het maken over een gezamenlijk fundament, over de technische berekeningen hiervan en de goedkeuring van de gemeente, komt de funderingsinstallatie en die draait in 5 uur ongeveer 50 palen in de grond en is voor het middaguur alweer vertrokken!

De rest van de week
Genieten van een wapeningsstekken die door de bodem van onze bouwput prikken, een prachtig beeld na behoorlijk wat tijd en energie die het mogelijk heeft gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Bouwen = topsport!
facebook link
twitter link