Afgelopen week is de aannemer begonnen met de graafwerkzaamheden. De bouwput is uitgegraven. We gaan met 4 andere kavels gezamenlijk funderen. Uit mijn werk ben ik direct even wezen kijken. Het gaat nu echt beginnen!!! Rogier en ik wilden graag dat zoveel mogelijk van het bouwproces vastgelegd werd. Vanaf het begin van de bouw tot aan het einde. Daarbij dachten we aan een fotoreportage waarvan we de foto's willen gebruiken voor op onze website en onze blog. Hoe gaat we dit aanpakken? Elke keer een vastpunt nemen? Zelf de foto’s maken? Beiden hebben we niet heel veel verstand van fotografie en je kunt het maar een keer goed doen. We zijn toen op het idee gekomen om een professionele fotograaf te benaderen. Er was geen discussie over wie wij graag wilden wie dit ging doen. Indra Simons (www.isifotografie.nl) heeft geweldige foto’s gemaakt van onze bruiloft en ze heeft samen met haar man ook een huis onder Particulier Opdrachtgeverschap gebouwd. Indra was direct enthousiast toen Rogier haar heeft benaderd. Samen met haar hopen we dus een mooi proces te doorlopen wat in een geweldige fotoreportage moet uitmonden. Afgelopen weekend zijn we met haar bij onze kavel wezen kijken en de eerste foto’s zijn gemaakt. Jullie zien ons staan met op de achtergrond onze kavel. Die nu nog een bouwput is.
Allereerst: Indra Simons (www.isifotografie.nl) bedankt voor het prachtige fotomateriaal!

De aannemer is begonnen met de graafwerkzaamheden. De 5 kavels waarmee we een gezamenlijk fundament gaan realiseren zijn ter plaatse van de contouren van de woningen, z'n 80 centimeter ontgraven. Er is een behoorlijk zwembad ontstaan! Met het weer van deze week zou het zomaar kunnen dat we in het weekend een paar baantjes kunnen zwemmen aan de Boddenkamplaan.

Terwijl er op de kavel druk gewerkt wordt, hebben we nog geen goedkeuring van de gemeente om volgende week de funderingspalen aan te brengen. Dit staat voor dinsdag op de planning dus de tijd begint nu wel erg kort te worden. Het meest ideale scenario is natuurlijk dat we kunnen funderen met goedkeuring van de gemeente. Deze week veel gebeld met de gemeente om te horen hoe het er allemaal voor stond. Uiteindelijk hebben we vrijdag een lijst met opmerkingen gekregen. Opmerkingen die gemaakt zijn op basis van de stukken die we ingediend voor het gezamenlijke fundament. De aard van de opmerkingen was niet dusdanig verontrustend dat het funderen in gevaar komt maar er moet natuurlijk wel het een en ander ondernomen worden. Na contact met de constructeur zijn een aantal lijntjes uitgezet zodat we maandag hopelijk alle vragen/opmerkingen van antwoorden kunnen voorzien. Het wordt een spannend weekje volgende week!
facebook link
twitter link