Er staat wat op onze kavel.... Het begin is er zullen we maar zeggen. Maar echt hard schiet het nog niet op, zucht. Afgelopen week heeft de aannemer Steggink, de stroomkast op de kavel geplaatst. Binnen nu en een paar weken gaan ze beginnen met de fundering. Om ons heen zijn de eerste buren al bezig met de fundering en de begane grond vloer. Wij zijn op dit moment de stukken aan het gereed maken om gezamenlijk met de buren aan onze linker zijde, tegelijkertijd de fundering aan te leggen. Dit levert iedere kavel een aanzienlijke financiele besparing op, en daar kun je er niet genoeg van hebben. Naast de stroomkast is onze kavel alleen nog maar gevuld met zwart zand. Dit betekent niet dat er achter de schermen niet gebeurt. In de fabriek zijn ze druk bezig met de prefab wanden van ons huis. Ik moet dus nog even geduld hebben voordat er echt wat staat op de kavel. Dat is wel lastig in dit proces.

Rogier is nog steeds druk met het controleren van de tekeningen van de aannemer. Rogier komt nog steeds dingen tegen die we graag anders willen of n toch echt definitief moeten gaan maken. Helaas kan ik hier weinig in doen. Ik zorg voor de innerlijke mens. Ook geen onbelangrijke taak in dit proces.

Soms voel ik mij ook erg nutteloos als ik Rogier zo hard zie zwoegen over de tekeningen van ons huis. Maar er kan er maar 1 de architect zijn! Trots!
De maatvoering van het prefab casco is onder controle. Deze week de vernieuwde installatietekeningen gekregen en gecontroleerd. Nu moeten beide, casco en installatiewerk, nog gecombineerd worden tot een tekening. Gelukkig gaat dit buiten mij om.

Trouwens, je moet de professionele partijen ook niet al het werk uit handen nemen haha. Deze week wel voor de eerste keer geschrokken. Heb even een moment gehad waarop ik dacht, zijn de gevelstenen wel geregeld? Deze vallen buiten de opdracht van de aannemer omdat we dit onderdeel zelf op ons nemen. Daar komt dan logisch wel een stukje organisatie bij kijken. En daar hadden we nog niet veel tijd ingestoken. Alhoewel het ook niet heel veel werk is, het moet wel gebeuren. Na enkele telefoontjes staat alles op de rails. Het is geregeld en binnen de daarvoor bestemde tijd. Al met al heeft het me wel het gevoel gegeven dat we een nieuwe fase in zijn gegaan. Er is namelijk geen ruimte meer om zaken voor ons uit te schuiven. Aanpakken en organiseren, lekker hoor: de bouw staat op het punt van beginnen!

De eerste activiteiten zijn waar te nemen. De stroomkast is geplaatst. En we moeten eerlijk zijn: het is de mooiste in z''n soort! Top!
facebook link
twitter link