Iedere keer weer fiets ik vol trots langs ons stukje grond. Ik kan het niet laten om na het werk er even langs te fietsen. Of in het weekend er even langs te lopen of te rijden. Elke keer weer zie ik nieuwe dingen. Wat zag de kavel of zoals ik het soms ook noem: onze zandbak er gaaf uit in de zon!! Nu heb ik ook zelf even kunnen ervaren vanaf welk tijdstip de zon in onze achtertuin schijnt. Het park voor onze deur wordt ook steeds meer aangekleed. Langs de busbaan zijn allemaal bomen geplant en omdat wij uitkijken op deze busbaan zijn we erg cotent. Wat een mooi aanzicht is dit. De omgeving begint er steeds meer op te lijken.

Ik kan niet wachten tot onze aannemer Steggink begint met bouwen. Het is nog een kwestie van een aantal weken. Maar wat duren die weken lang. Deze weken duren voor mijn gevoel langer dan het laatste half jaar. Over een aantal weken beginnen ze met de fundering van ons huis. Wat zou ik graag onze zandbak willen zien veranderen. Maar tot die tijd blijf ik er toch vol trots elke dag langs fietsen en elke verandering is straks alleen maar mooier als de bouw echt is begonnen. Hier hou ik mij maar aan vast.
Er mogen dan wel geen daadwerkelijk activiteiten op onze kavel plaatsvinden, het bouwproces is echter in volle gang. Omdat de hoofddraagconstructie van onze woning wordt uitgevoerd in prefab beton, is een goede voorbereiding noodzakelijk. We kunnen het tot slot van rekening maar een keer goed doen. Deze week zijn de eerste werktekeningen ter controle verzonden. Uit hoeveel elementen wordt onze woning opgebouwd? Wat is de maatvoering van ieder element? En staan de sparingen (openingen voor de kozijnen) wel op de juiste plaats? Afgelopen weekend heb ik maar een dag uitgetrokken voor het controleren. Nieuwe tekeningen roepen ook nieuwe vragen op. Hoe zit het met de binnenafwerking van de ramen? Deze is namelijk van invloed op de maat van de sparing voor het kozijn. Bij de bouwaanvraag is hier al iets over gezegd maar in mijn achterhoofd weet ik ook dat we in de bezuinigingsronde nog het een en ander hebben vereenvoudigd omwille van de prijs. Het blijkt maar weer dat alles in het bouwproces met elkaar in verband staat. Het heeft dan ook de gehele zondag in beslag genomen om een goede controle te kunnen uitvoeren en er zijn daadwerkelijk wel een aantal punten naar voren gekomen waarop we moeten letten. Een goede voorbereiding is het halve werk! En meer dan dat want als het casco eenmaal geproduceerd is dan zal de ruwbouw in een goede 3 dagen gerealiseerd worden. To be continued.
facebook link
twitter link