Afgelopen week heeft de eerste bouwhandeling op onze bouwkavel plaatsgevonden. De piketpaaltjes zijn uitgezet. Wat zijn nu precies piketpaaltjes? Google zegt: Een piketpaaltje is een houten of metalen buisje/paaltje met een gekleurde kop. Deze paaltjes worden op elke hoek van onze kavel gezet zodat de kavelgrootte bepaald kan worden. Het nummer dat ons piketpaaltje heeft is nummer 107. Dit is gerefereerd aan ons kavelnummer. Het begin is er.

Mijn keuken bekroond met 1 Michelinster.

Dit is (nog) niet het geval maar wel het gevoel dat er straks op deze manier gekookt kan worden in onze droomkeuken. Ik weet het: dromen kan en mag altijd! Afgelopen week hebben we onze keuken uitgezocht. Wat een keus is er op het gebied van keukens. We hebben onze keuken zelf ontworpen en zijn met dit ontwerp op pad gegaan. Het bleek dat we niet in het standaard assortiment aan het shoppen waren. Na weken ontwerpen en vaak terug langs de keukenstudio zijn we er uit. Onze keuken is klaar (op papier) nu nog in ons huis. Tegen die tijd kunnen we gaan werken aan onze Michelinster, aan onze keuken zal het niet liggen. Maar of de kookkunsten van ons zo goed zijn is maar de vraag. Ik zal jullie op de hoogte houden!
De website is online en daarmee delen we onze ervaringen met de gehele wereld. Vanuit alle hoeken hebben we leuke reactie ontvangen hetgeen ons alleen maar enthousiaster maakt om nu onze woning ook daadwerkelijk te gaan realiseren. In dat kader heeft de eerste officiele bouwhandeling op onze eigen kavel plaatsgevonden. De gemeente heeft met piketpaaltjes de kavel uitgezet. Een kleine sta in de weg werd gevormd door een berg zand welke op onze kavel werd gedeponeerd. Hierdoor kon het 4 de piketpaaltje niet geplaatst worden waardoor we volgende week op herhaling moeten. Maar goed, er vindt iets plaats op de kavel en dat geeft ons het gevoel dat het nu toch echt gaat beginnen.

De keuken vormt nog een openstaand actiepunt voor onszelf. We hebben in de begroting van de aannemer wel een stelpost opgenomen voor de keuken maar zijn nog druk op zoek. Na een aantal keukenstudios te hebben bezocht zijn we met een partij in gesprek gegaan. Afgelopen maandag zijn we voor de derde keer met deze partij om de tafel gaan zitten om te kijken of onze wensen ook voor ons budget gerealiseerd kunnen worden. Na enkele alternatieven voor de materialisering en uitvoering te hebben doorlopen, is de keuken budgettair haalbaar gemaakt! Kleine details moeten nog doorgenomen worden maar de kogel is door de kerk. We hebben wat we willen en voor het budget dat we beschikbaar hadden. Orientatie in de breedte maakt et mogelijk.
facebook link
twitter link